Zdobył Certyfikat International Sushi Kuro-obi oraz International Sushi Proficency jedyne i akceptowane na całym świecie, przyznawane przez Rząd Japoński pod przewodnictwem japońskiego stowarzyszenia sushi WSSI All Japan Association oraz Norwegian Seafood Council – Norweską Radę ds. Ryb i Owoców Morza. Były Szef Kuchni i współtwórca restauracji japońskich, nagrodzony AWARD OF EXCELLENCE przez Poland 100 Best Restaurants. Doświadczenie zdobywał w znanych restauracjach w Polsce, szkolił się w Akademii Jean Bos oraz Atelier Amaro One Michelin Star. W swojej pracy wyróżnia się kreatywnością, wyczuciem smaku i zaangażowaniem.
Zapraszamy na materiał z wizyty w jego lokalu Sumiko Sushi, który znajduje się w Mikołowie przy ulicy Okrzei 29. Chcecie dowiedzieć się więcej o tej potrawie jak i samym Kamilu? Zapraszamy na poniższy materiał! Część pierwsza:
Napisz komentarz
Komentarze