Za co ją tak lubimy?
Za niezwykłą uniwersalność. Bo chociaż pizza w oryginale posiada cienkie ciasto i jest polewana co najwyżej oliwą, to obecnie możemy ją dostać w wielu innych wariantach: na cieście cienkim, średnim lub bardzo puszystym, z brzegami wypełnionymi serem. Podawana jest już nie tylko z oliwą, ale różnorakimi sosami: czosnkowym, pomidorowym, BBQ, majonezowym... Jest w czym wybierać. A jej składnikami może być praktycznie wszystko: warzywa, mięso, wszelkie sery, ryby, owoce morza, a nawet zwykłe owoce (fani pizzy hawajskiej wiedzą o jakim owocu mowa).
Ale największą zaletą pizzy jest to, że jeśli mamy ochotę, możemy się na nią wybrać, a jeśli nie... cóż, wystarczy telefon pod ręką - szybkie zerknięcie w menu, wybranie odpowiedniego numeru, złożenie zamówienie i gotowe. Pizza będzie za 45min bez wstawania z wygodnej kanapy w salonie.
Autor: Kamila Latała
Napisz komentarz
Komentarze