Hanys Buda powstaje w Chorzowie już ulicy Łagiewnickiej 103. O lokalizacji restauracji Damian Sobek poinformował za już jakiś czas temu za pośrednictwem Instagrama.
- Zawsze moim marzeniem była własna restauracja, a Masterchef pomógł mi w realizacji moich marzeń. Otwieramy Hanys Buda, będzie to pierwszy tego typu lokal, potem mamy nadzieje na sieć (kilkanaście w Polsce) - mówi finalista MasterChefa.
My udaliśmy się tam z naszymi kamerami i dowiedzieliśmy co będzie można zjeść w tej restauracji. - Zawsze byłem Ślązakiem i chce, żeby kuchnia śląska poszła w świat. To ma być miejsce dla całych rodzin - opowiada Sobek. I dodaje: Hitem restauracji będzie żeberko i golanko, które będzie zupełnie inaczej podawane. Będzie można przez cały rok zjeść u nas makówki z jadalnym szkłem i napić się kompotu z suszu.
Już od niedzieli będzie można wybrać się do restauracji i zasmakować prawdziwej śląskiej kuchni.
Napisz komentarz
Komentarze