Zacznijmy od początku, czyli od śniadania.
OPCJA NUMER 1:
JESIENNE PACAKES
Znacie pancake? Wszyscy je lubią. Szczególnie na słodko, sycące śniadania. Można zrobić je mniej tradycyjnie. Główny składnik tych naleśników to puree dyniowe. Dodatkowy efekt dodają sezonowe, jesienne składniki, które dodadzą smaku. Mowa tutaj o:
- orzechach włoskich
- pestkach dyni
- syropie klonowym
- cynamonie
- dodatkach na bazie wanilii
OPCJA NUMER 2:
OWSIANKA
To śniadanie dobre dla każdej kobiety, szczególnie, jeśli dba o dietę i formę. Owsianka daje energię na cały dzień i dostarcza wielu witamin. Możemy do niej z powodzeniem dodawać sezonowe owoce.
- jabłka
- gruszki
- orzechy włoskie
OPCJA NUMER 3:
KANAPKOWO
Najprościej jest zadowolić się kanpkami na śniadanie. Korzystajcie z tego co jest teraz świeże. Sezonowe warzywa najlepiej udekorują drugie śniadanie. Dostarczą nam wytamin i składników potrzebnych naszemu organizmowi.
Znamy również świetny przepis na kanapki, składające się z:
- świeżego wieloziarnistego chleba
- fig
- szynki parmeńskiej
- mozzarellą
Możemy również pozwolić sobie na opcję na słodko i zastąpić szynkę konfiturą pomarńczową lub morelową.
OPCJA NUMER 4:
KOKTAJLOWO
Koktajl w pracy, zrobiony rano w domu? Nie ma nic przyjemniejszego i... zdrowego. Pamiętajcie, żeby jesienią używać darów matki natury. Zrób smoothy lub shake, użyj:
- fig
- śliwek
- jabłek
- grubszek
- orzechów
- daktyli
- dyni
- pomidora
OPCJA NUMER 5:
CIASTECZKOWY RAJ
Ciasteczka korzenne zna każdy i jest to świetna opcja do porannej kawy. Są możliwe inne rozwiązania. Do każdej babeczki, kruchych ciastek możesz dodać cynamonu, wanilii, czekolady gorzkiej i tego typu składników. Do ciast, ciasteczek proponujemy dorzucić jabłka (w wersji zwykłej, pieczonej, suszonej), kruszonych orzechów, fig.
Pamiętajcie, żeby odwiedzać chorzowskie restauracje. W nich również wiele jesiennych potraw. Skorzystajcie z promocyjnych dań, które walczą w konkurskie "Chorzowskie smaki".
Napisz komentarz
Komentarze